Wix Webshop review

Wix is in 2006 opgericht door Avishai Abrahami, Nadav Abraham en Giora Kaplan. Deze jonge Israëlische ondernemers hebben hun hoofdkantoor in Tel Aviv en inmiddels wordt software van Wix wereldwijd gebruikt in 190 landen en heeft het meer dan 35 miljoen gebruikers. Met software dat cloud-based is en gemakkelijk aan te passen templates willen ze iedereen in staat stellen zelf een maatwerk website te bouwen. Daarnaast heeft Wix een aantal bedrijven overgenomen en maatwerkoplossingen in de markt gebracht, speciaal voor het organiseren van evenementen. Ook zijn ze eigenaar van het online kunstplatform Deviant Art.

Het platform

De software van Wix is cloud-based. Wix maakt gebruik van vele templates die je ofwel zo kunt overnemen, ofwel zelf kunt aanpassen. In hun platform zit ook een HTML5 webbouwsysteem geïntegreerd. Diverse modules kunnen eenvoudig worden toegevoegd en tevens houdt de software rekening met het groeiende aantal gebruikers die websites bezoeken via een smartphone of tablet. Wix biedt oplossingen aan voor beginnende webwinkels, die gemakkelijk uit te breiden zijn met modules als e-commerce, en diverse contactformulieren. Naarmate het succes van een bepaalde webwinkel toeneemt, biedt Wix de mogelijkheid om opslagcapaciteit en bandbreedte te vergroten.

Voorbeelden

wix voorbeeld

Op de eigen site van Wix kun je veel voorbeelden zien van websites die met Wix-applicaties zijn gebouwd. Als je kijkt, zie je een veelvoud van aantrekkelijke websites in uiteenlopende branches. Dit maakt duidelijk dat templates van Wix inderdaad flexibel in te zetten zijn en op maat aangepast kunnen worden aan de vereisten van de branche waarbinnen jij wilt opereren. Zo vind je voorbeeldsites op het gebied van portretfotografie, een webwinkel met vlinderdassen als specialisme, woonaccessoires en lifestyle voor kinderen.

Prijzen

Je kunt Wix software gratis gebruiken. Daarvoor krijg je de beschikking over honderden templates, een onbeperkt aantal webpagina’s en hosting. Je zult wel Wix-advertenties op je website terugzien. Je kunt echter ook kiezen voor diverse Premium-pakketten. De prijs van het goedkoopste Premium-pakket bedraagt 4,08 EUR per maand. Bij dit pakket zie je wel Wix-advertenties. Voor webwinkels worden twee Premium-pakketten aangeraden. Allereerst het pakket eCommerce, dat speciaal geschikt is voor kleine bedrijven. Je opslagruimte is hierbij 20 GB en je bandbreedte onbeperkt. Ook zitten apps om op professionele wijze met je afnemers te communiceren en een SEO-pakket hier standaard bij. De kosten van eCommerce bedragen EUR 16,17 per maand. Heb je een groter bedrijf, dan is pakket VIP wellicht interessanter. Deze kost EUR 24,50 per maand. Hierbij heb je recht op websiteanalyse en krijg je standaard 10 e-mailcampagnes per maand.

Features en extra info

Het bouwen van een eigen website en webwinkel is geen makkelijke klus. Wix geeft je echter meer dan 250 apps en een uitgebreide databank aan rechtenvrije beelden. De editor waarmee je jouw website bouwt is zeer gebruiksvriendelijk. Met klikken en slepen krijg je al snel een resultaat dat er goed uitziet. Je kunt kiezen voor een video-achtergrond en ook het bewerken van fotomateriaal is een standaard optie. Kies je voor 3D Parallax-effecten, dan krijgt je website diepte waardoor het visueel aantrekkelijker wordt. Ook bestaat de mogelijkheid om social mediaknoppen en een blog aan je website toe te voegen.

8,9

Geweldig