Payment Providers voor je webwinkel: iDeal en meer vergelijken

Een Payment Provider voor je webwinkel kiezen? Dat is een kwestie van goed vergelijken. Voor de beste iDeal provider en andere betalingsmogelijkheden. Op basis van de laagste kosten, diverse betaalmethoden, snelle uitbetalingen en handige

Wat is een Payment Provider?

Een Payment Provider voor je webwinkel, wat is dat? Het is de partij die ervoor zorgt dat je betaalmethoden kunt aanbieden aan bezoekers en klanten. Je kunt daarvoor gebruik maken van een specifieke iDeal provider, net als aanbieders voor andere betaalmethoden.

Tip: je kunt Payment Providers vergelijken op basis van een aantal belangrijke facturen. Wij zetten er een aantal voor je op een rij.

iDeal en meer: waar moeten providers aan voldoen?

Een goede Payment Provider voor je webwinkel: hoe kies je die? Je kunt die vergelijken aan de hand van een aantal belangrijke elementen:
Kosten
Voorkom hoge kosten voor het gebruik van de betaalmethoden die je Payment Provider aanbiedt. Vergelijk de aanbieders, zodat je daar een scherpe prijs voor betaalt. Als vast bedrag per maand of per transactie, afhankelijk van je voorkeur.
De verschillende Payment Providers voor je webwinkel berekenen verschillende tarieven voor betalingen met iDeal, overboekingen, eenmalige machtigingen en via PayPal. Op die manier kan een betaling via iDeal bijvoorbeeld €0,35 – €0,99 kosten, afhankelijk van de provider die je kiest. En oud er rekening mee dat er sprake kan zijn van vaste kosten per maand.
Tip: verwerk je veel betalingen? Dan kan een vaste prijs per maand plus een klein bedrag per transactie voordelig zijn. Bij weinig betalingen is een laag bedrag per transactie de beste keuze.
Betaalmethoden
Zorg er daarnaast voor dat je de keuze kunt bieden uit een aantal betaalmethoden. Het liefst bekend en vertrouwd door de doelgroep.
Let bovendien op het aantal verschillende betaalmethoden dat er beschikbaar is bij een Payment Provider voor je webwinkel. Je kunt betalingen via iDeal, PayPal en via overboekingen accepteren. Net als Giropay, met creditcards en bijvoorbeeld via AfterPay.
Tip: zorg voor verschillende geaccepteerde betaalmethoden, zodat klanten de keuze hebben. En let op de bekendheid van de methoden, waarmee je werkt aan de uitgestraalde autoriteit van je webwinkel.
Uitbetalingen
Let er bovendien op dat je de mogelijkheid hebt de ontvangen bedragen vlot uit te laten betalen. Dat komt je eigen cashflow ten goede, zodat de Payment Provider past bij de manier waarop je graag wilt ondernemen.
Een iDeal provider en andere Payment Providers die je kunt vergelijken betalen uit per maand, per twee weken, per week of zelfs vaker. Bij sommige aanbieders heb je de mogelijkheid om je twee keer per week of zelfs dagelijks uit te laten betalen. Kijk goed naar de bedragen die je ontvangt en de inkopen die je aan de andere kant wilt doen. Op die manier houd je de cashflow goed onder controle.
Extra mogelijkheden
In een aantal gevallen bieden de Payment Providers extra mogelijkheden. Je kunt dan denken aan realtime statistieken, mobiele checkouts en API’s.
Tenslotte heb je met de verschillende Payment Providers voor iDeal en andere betalingsmethoden de keuze uit een aantal extra features. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan realtime statistieken, mobiele statistieken en een mobiele checkout. Of vergelijk de mogelijkheden voor een tweede kans voor een mislukte betaling, een optie voor een eigen lay-out en voor een API. Of om snel een eenmalige betaallink te maken, die je klanten kunt toesturen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *