Wix webshop reviews

wix-logo

Over Wix

wix-logo

Wix is in 2006 opgericht door Avishai Abrahami, Nadav Abraham en Giora Kaplan. Deze jonge Israëlische ondernemers hebben hun hoofdkantoor in Tel Aviv en inmiddels wordt software van Wix wereldwijd gebruikt in 190 landen en heeft het meer dan 35 miljoen gebruikers. Met software dat cloud-based is en gemakkelijk aan te passen templates willen ze iedereen in staat stellen zelf een maatwerk website te bouwen. Daarnaast heeft Wix een aantal bedrijven overgenomen en maatwerkoplossingen in de markt gebracht, speciaal voor het organiseren van evenementen. Ook zijn ze eigenaar van het online kunstplatform Deviant Art.

Wix iets voor jou?

Voor- en nadelen bij Wix

Het belangrijkste, dat zijn natuurlijk de voor- en nadelen van een Wix webshop. We zetten er een paar voor je op een rij:

Pluspunten

Gebruiksvriendelijke software

Een Wix webshop bouw je met heel gebruiksvriendelijke software. Je kunt eenvoudig van alles aanpassen, zonder technische kennis.

Leuke animaties

Er zijn animaties beschikbaar, waarmee je tekst en bijvoorbeeld afbeeldingen kunt laten bewegen. Pas er wel mee op dat het niet te beweeglijk wordt.

Honderden extra apps beschikbaar

Voor deze Wix webshop review gebruikten we er een paar, maar er zijn honderden extra’s apps beschikbaar. Voor nieuwsbrieven, boekingen, een livechat, etc.

Goedkope webshop met Wix

Een Wix webshop is beschikbaar vanaf €8,25, 100% vrij van advertenties. Dat is goedkoop, in vergelijking tot andere webshopsoftware.

Minpunten

Een vast sjabloon voor je webshop

Een Wix webshop werkt heel gebruiksvriendelijk, maar eenmaal gekozen voor een sjabloon zit je daar aan vast. Je kunt binnen het sjabloon wel veel wijzigen.

Geen toegang tot HTML en CSS

Wix bepaalt welke wijzigingen je kunt doen, want je hebt geen toegang tot de HTML en CSS-code. Hierin ben je als geavanceerde gebruiker dus wat beperkt.

De mogelijkheden

Dan de mogelijkheden. Want, wat kun je eigenlijk met een Wix webshop? Voor deze review keken we vooral naar het gebruiksgemak en bijvoorbeeld de mogelijkheden voor een ontwerp. De software werkt erg eenvoudig, zodat je daar geen technische kennis voor nodig hebt. Tegelijkertijd heb je voldoende mogelijkheden om een mooi ontwerp te kiezen en dat nog naar wens aan te passen.
Tip: een professioneel ontwerp maken? Je kunt een eigen lettertype uploaden en gebruik maken van een embedded-video voor de achtergrond.
Verder kun je met een Wix webshop zorgen voor je eigen domein, zoals .nl, .com of .eu. Je bent niet gebonden aan een Wix-domein. Bovendien zijn er allerlei handige apps beschikbaar, waarmee je functionaliteiten kunt toevoegen aan de website. Die werken eenvoudig en zijn gemakkelijk te integreren.
Voor deze Wix webshop review bouwden we een webwinkel, waarin we graag meerdere niveaus wilden gebruiken voor het menu. Je kunt maximaal 2 niveau’s gebruiken, waardoor het soms lastig is om alle producten hun plek te geven.
Je hebt met een Wix webshop de mogelijkheid om paginatitels, metabeschrijvingen en ALT-tags voor afbeeldingen toe te voegen. Op die manier kun je werken aan goede vindbaarheid (SEO). Daarnaast kun je gebruik maken van een blog, al is de module wat ons betreft wat eenvoudig. Aan de andere kant kun je Google Analytics verbinden met de software, een contactformulier gebruiken en een wachtwoord aanmaken voor een beperkt gedeelte van de website.

Prijs: dit kost een Wix webshop

Conclusie van onze Wix webshop review? Het is goede software voor een webwinkel, met een paar kleine minpunten. En de software is bovendien voordelig verkrijgbaar. Met advertenties en zonder eigen domein is de software gratis. Met een eigen domein en met advertenties kost het €4,50 per maand. Een Wix webshop zonder advertenties en met een eigen domein is beschikbaar vanaf €8,50 per maand en is daarmee nog zeer goed betaalbaar.

Plaats een recensie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw beoordeling:

Prijs:

Service:

Kwaliteit:

Gebruiksvriendelijkheid:

Rating

7.8 Goed!

Specificaties

  • WYISWG systeem
  • Simpel systeem

Voordelen

  • Goedkoop
  • Eenvoudig
  • Slepen en plaatsen
  • Goedkoop

Nadelen

  • Niet zo SEO proof
  • Voor hobby webwinkeliers